A gyors kovász elkészítése

A gyors kovász elkészítése

Egyre csak arra leszünk figyelmesek, hogy bárhova is megyünk kenyeret vásárolni, gyakran kapunk rossz minőségű, olykor fogyasztásra alkalmatlan kenyeret. A tömeggyártás kispórol egysmást, esetleg hozzáad valami teljesen merész alapanyagot, amitől megszokott és imádott...

Köménymagos kenyér házilag

Köménymagos kenyér házilag

Egyre csak arra leszünk figyelmesek, hogy bárhova is megyünk kenyeret vásárolni, gyakran kapunk rossz minőségű, olykor fogyasztásra alkalmatlan kenyeret. A tömeggyártás kispórol egysmást, esetleg hozzáad valami teljesen merész alapanyagot, amitől megszokott és imádott...

Ír kenyér elkészítése

Ír kenyér elkészítése

Az írek kifejezetten szeretik a különféle tejkészítmények hozzáadásával készült pékárukat, legyen az íróval készült sörös cipó, vagy egy jó tejszínes palacsinta. Az alábbi recept igazolja kiváló ízlésüket és egyszerű felfogásukat. De hisz minek is túlbonyolítani?!...

Beaucaire kenyér

Beaucaire kenyér

Nagyon különleges kenyérfajta, mivel már a középkorban is készítették és napjainkig megőrizte népszerűségét. Formázása sem megszokott, mivel a tésztát szendvicshez hasonlóan kell összehajtani és nedves töltelék kerül bele, ami elpárolog a sütés következtében, mintegy...

Gluténmentes kenyér receptek

Gluténmentes kenyér receptek

1. Gluténmentes sörös cipóHozzávalók: 25 dkg speciális kenyérliszt keverék 1 dl víz 1 teáskanál útifűmaghéj (őrölt) 1,5 dl sör (gluténmentes) 1 dkg friss élesztő 1 ek. só 1 késhegynyi aszkorbinsav 1 teáskanál méz Elkészítés: Tegyük az útifűmaghéjat vízbe és várjuk...

Mindent a gluténérzékenységről

Mindent a gluténérzékenységről

Mi az a gluténérzékenység? A betegség okozója az úgynevezett gliadin, mely mind a búzában, rozsban és árpában is megtalálható. A gliadin hosszú távú fogyasztása roncsolja a vékonybél nyálkahártyáját, hatására a szervezet ellenanyag termelésbe kezd, autoimmun betegség...

>