A leggyorsabb házi kenyér készítése

Biztosan már mindenkivel megesett, hogy nem volt otthon kenyér. Szerintem sokunk abba is belefutott, hogy nincsen kedve vagy ideje 12 órákat bajlódni a házi kenyérrel. Ezzel a recepttel megúszhatjuk a hosszas folyamatokat, hiszen 5 perc az előkészület, majd fél óra sütéssel készen is van a dagasztás nélküli kenyér. A héja ropogós és aranybarna, míg a belseje puha és lyukacsos lesz. Mindenkinek ajánlom, hiszen tényleg nagyon rövid idő alatt elkészíthető!

A leggyorsabb házi kenyér hozzávalói:

-50 dkg kenyérliszt

– 2 dl langyos víz

– 1 teáskanál szódabikarbóna

– 1 teáskanál cukor

– 2 teáskanál só

– 2 pohár natúr joghurt vagy kefir

Elkészítése:

  • A kenyérlisztet, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót beleszórjuk egy keverőtálba.
  • A közepébe beleöntjük a natúr joghurtot vagy a kefirt és végül a vizet.
  • Kézzel összedolgozzuk a kapott tésztát, de csak nagyjából. A lényege, hogy egy lágy tésztát kapjunk.
  • Igazítsuk a kívánt formára a tésztát, majd helyezzük egy sütőpapírra kibélelt jénaiba.
  • Hogy a tészta sima legyen, simogassuk el vizes kézzel a tetejét, majd vágjuk be késsel kereszt alakban.
  • Előmelegített sütőben 200 ℃-on süssük bő 30 percig.