Biztosan már mindenkivel megesett, hogy nem volt otthon kenyér. Szerintem sokunk abba is belefutott, hogy nincsen kedve vagy ideje 12 órákat bajlódni a házi kenyérrel. Ezzel a recepttel megúszhatjuk a hosszas folyamatokat, hiszen 5 perc az előkészület, majd fél óra sütéssel készen is van a dagasztás nélküli kenyér. A héja ropogós és aranybarna, míg a belseje puha és lyukacsos lesz. Mindenkinek ajánlom, hiszen tényleg nagyon rövid idő alatt elkészíthető!
A leggyorsabb házi kenyér hozzávalói:
-50 dkg kenyérliszt
– 2 dl langyos víz
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 1 teáskanál cukor
– 2 teáskanál só
– 2 pohár natúr joghurt vagy kefir
Elkészítése:
- A kenyérlisztet, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót beleszórjuk egy keverőtálba.
- A közepébe beleöntjük a natúr joghurtot vagy a kefirt és végül a vizet.
- Kézzel összedolgozzuk a kapott tésztát, de csak nagyjából. A lényege, hogy egy lágy tésztát kapjunk.
- Igazítsuk a kívánt formára a tésztát, majd helyezzük egy sütőpapírra kibélelt jénaiba.
- Hogy a tészta sima legyen, simogassuk el vizes kézzel a tetejét, majd vágjuk be késsel kereszt alakban.
- Előmelegített sütőben 200 ℃-on süssük bő 30 percig.