A kevert tészta lényege az, hogy gyorsan és könnyedén elkészíthető, nem kell órákat várni arra, hogy a tészta megkeljen, a végeredmény viszont legalább olyan finom, mintha kelt tésztát készítenénk.
Hozzávalók:
15 dkg kukoricaliszt
2 dl tej
1 csipetnyi só
1 csipetnyi cukor
1 db tojás felverve
1 ek. vaj
1 teáskanál sütőpor
1 csipetnyi szódabikarbóna
1,5 dl forró víz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 225 fokra és helyezzünk bele egy tűzálló tálat, amiben a vajat nyugodtan felolvaszthatjuk.
- Keverjük össze a szárazanyagokat, majd adjuk hozzá a vizet és jó alaposan elegyítsük az alapanyagokat.
- Adjuk hozzá a tojást, a tejet és a korábban felolvasztott vajat.
- A tésztát tegyük a már átforrósított tűzálló tálba és süssük 20 perc alatt aranybarnára.