Kukoricás kenyér szódabikarbónával és sütőporral

A kevert tészta lényege az, hogy gyorsan és könnyedén elkészíthető, nem kell órákat várni arra, hogy a tészta megkeljen, a végeredmény viszont legalább olyan finom, mintha kelt tésztát készítenénk.

Hozzávalók:

15 dkg kukoricaliszt

2 dl tej

1 csipetnyi só

1 csipetnyi cukor

1 db tojás felverve

1 ek. vaj

1 teáskanál sütőpor

1 csipetnyi szódabikarbóna

1,5 dl forró víz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 225 fokra és helyezzünk bele egy tűzálló tálat, amiben a vajat nyugodtan felolvaszthatjuk.
  2. Keverjük össze a szárazanyagokat, majd adjuk hozzá a vizet és jó alaposan elegyítsük az alapanyagokat.
  3. Adjuk hozzá a tojást, a tejet és a korábban felolvasztott vajat.
  4. A tésztát tegyük a már átforrósított tűzálló tálba és süssük 20 perc alatt aranybarnára.