A rizsliszt akárcsak a kukoricaliszt, önmagában nem elég ahhoz, hogy kenyeret süssünk belőle, de mi van akkor, ha a tésztához némi szezámpehely és konjac liszt is kerül? Lesz egy nagyon finom gluténmentes kenyerünk.
Hozzávalók:
20 dkg rizsliszt
5 dkg kukoricaliszt
5 dkg szezámpehely
1 csipetnyi só
2 dl kefir, vagy joghurt, vagy bármilyen folyadék, ami nem sós
2 ek. olívaolaj vagy más növényi olaj
2 dkg szárított élesztő
7 teáskanál konjac liszt
1 teáskanál útífűmaghéj
fél teáskanál sütőpor
Elkészítés:
- Keverjük össze az összes alapanyagot és adjuk hozzá az élesztőt is.
- Áztassuk vízbe a konjac lisztet és az útífűmaghéjat.
- Miután a víztől megduzzadtak, adjuk hozzá a lisztes keverékhez.
- Adjuk hozzá a keverékhez a kefirt és az olajat is.
- Pihentessük minimum 8 órán keresztül.
- Adjuk hozzá a sütőport, majd öntsük át sütőformába és pihentessük további 1 órát.
- Süssük 200 fokon, fedő alatt 20 percig, majd csökkentsük a hőfokot 180 fokra és fedő alatt folytassuk a sütést további 30 percig, majd fedő nélkül további 10 percig.