Kukoricás kenyér rizsliszttel

A rizsliszt akárcsak a kukoricaliszt, önmagában nem elég ahhoz, hogy kenyeret süssünk belőle, de mi van akkor, ha a tésztához némi szezámpehely és konjac liszt is kerül? Lesz egy nagyon finom gluténmentes kenyerünk.

Hozzávalók:

20 dkg rizsliszt

5 dkg kukoricaliszt

5 dkg szezámpehely

1 csipetnyi só

2 dl kefir, vagy joghurt, vagy bármilyen folyadék, ami nem sós

2 ek. olívaolaj vagy más növényi olaj

2 dkg szárított élesztő

7 teáskanál konjac liszt

1 teáskanál útífűmaghéj

fél teáskanál sütőpor

Elkészítés:

  1. Keverjük össze az összes alapanyagot és adjuk hozzá az élesztőt is.
  2. Áztassuk vízbe a konjac lisztet és az útífűmaghéjat.
  3. Miután a víztől megduzzadtak, adjuk hozzá a lisztes keverékhez.
  4. Adjuk hozzá a keverékhez a kefirt és az olajat is.
  5. Pihentessük minimum 8 órán keresztül.
  6. Adjuk hozzá a sütőport, majd öntsük át sütőformába és pihentessük további 1 órát.
  7. Süssük 200 fokon, fedő alatt 20 percig, majd csökkentsük a hőfokot 180 fokra és fedő alatt folytassuk a sütést további 30 percig, majd fedő nélkül további 10 percig.