Kukoricaprósza kenyér receptje

A kenyér tésztájába gyakorlatilag bármit belesüthetünk, legyen az zöldfűszer, vagy magféle. Ha édesebb változatot szeretnénk készíteni, akkor növeljük a cukor arányát, de ne feledjük, hogy a kukorica önmagában is édes ízt kölcsönöz kenyerünknek.

Hozzávalók:

1 csipetnyi só

1 csipetnyi cukor

17 dkg kukoricaliszt

13 dkg búzaliszt

1,5 dl joghurt

1,5 dl tej

2 tojás felverve

4-5 ek. olívaolaj

1 ek. sütőpor

kevés vaj a forma kikenéshez

Elkészítés:

  1. Vajazzunk ki egy 18×24 cm-es sütőformát.
  2. Keverjük össze a szárazanyagokat, majd adjuk hozzá a tejet, a joghurtot a tojást és az olívaolajat és jó alaposan dolgozzuk el a tésztát.
  3. Süssük a tésztát 180 fokon 25-30 percig, majd sütés után pihentessük pár percig. Nem szabad egyből kivenni a formából, mert összeeshet, vagy szétrepedhet.