A kenyér tésztájába gyakorlatilag bármit belesüthetünk, legyen az zöldfűszer, vagy magféle. Ha édesebb változatot szeretnénk készíteni, akkor növeljük a cukor arányát, de ne feledjük, hogy a kukorica önmagában is édes ízt kölcsönöz kenyerünknek.
Hozzávalók:
1 csipetnyi só
1 csipetnyi cukor
17 dkg kukoricaliszt
13 dkg búzaliszt
1,5 dl joghurt
1,5 dl tej
2 tojás felverve
4-5 ek. olívaolaj
1 ek. sütőpor
kevés vaj a forma kikenéshez
Elkészítés:
- Vajazzunk ki egy 18×24 cm-es sütőformát.
- Keverjük össze a szárazanyagokat, majd adjuk hozzá a tejet, a joghurtot a tojást és az olívaolajat és jó alaposan dolgozzuk el a tésztát.
- Süssük a tésztát 180 fokon 25-30 percig, majd sütés után pihentessük pár percig. Nem szabad egyből kivenni a formából, mert összeeshet, vagy szétrepedhet.