Kenyérsütős recept
Új kenyérsütő került a házhoz? Vagy esetleg a már meglévőt szeretnéd újdonságokkal kipróbálni? Ne keseredj el, ha nem sikerül elsőre úgy minden, mint ahogyan tervezted!
Vannak olyan kenyérsütős receptek, amik könnyűek, így már az első próválkozásoknál is szinte garantált a siker. A következő receptet teljesen kezdőknek is nyugodt szívvel ajánljuk.
A legegyszerűbb kenyérsütős recept
1. Egy nagy bögre langyos vizet töltsünk a kenyérsütőgép tálkájába.
2. A tökéletes állagért kétféle lisztet szükséges használni. Kell 0,5 kg finomliszt és 0.25 kg rétesliszt. Ezeket egyenletesen keverjük össze, adjunk hozzá ízlés szerint sót, és öntsük a „vízre”.
3. Ássunk három lyukat a lisztbe, de úgy, hogy ne érjünk le a vízhez és külön-külön lyukakba tegyünk 2 teáskanál olajat, 2 teáskanál cukrot és 1,5 teáskanál porélesztőt.
4. Ha ezekkel megvagyunk, akkor csak normál kenyérprogramon süssük meg.
A kész kenyér akkor tökéletes, ha világosbarna színű. Nagyon finom és omlós lesz, de lehetőleg ne forrón próbáljuk meg felvágni, mert szétomolhat. Hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy tálalhassuk.
Jó étvágyat kívánunk!