♨️ Kenyérsütő géphez recept


kenyérsütő géphez recept

Kenyérsütő géphez recept

Manapság reneszánszát éli a házi kenyérsütés. Már évek óta találhatunk csoportokat a közösségi médiában, ahol a tagok kovász készítési ötleteket és kenyér recepteket cserélgetnek. Az igazi áttörést azonban az elmúlt hónapok kialakult helyzete hozta meg. Sokan saját és családjuk védelmében nyúltak a régi kenyérsütési technikákhoz. Mások kicsit modernebb módon akarták megoldani a napi betevő kérdését, itt jönnek képbe a modern kenyérsütők.

A piacon számtalan gyártó van jelen termékeivel, a legegyszerűbb felszereltségtől a luxus kivitelezésig. Akár üzletben vásárolunk, akár interneten rendelünk, nézzünk utána a márkának, olvassunk utána a termékértékelések közt. Az ár is egészen eltérő lehet, az alig 20.000 forinttól akár a 100.000 forintos tételig is terjedhet.

Ezekhez a kenyérsütő gépekhez általában nem csak leírást adnak, de legtöbbször receptfüzettel is segítik az új tulajdonos dolgát. A kenyérsütőben készült kenyér nagy előnye, hogy a hozzávalókat csak bedobjuk a tálba, és beállítjuk, mikor kezdje el a gép a folyamatot. Ha úgy tartja kedvünk, este összerakjuk, reggel pedig friss kenyér illatára ébredhetünk.

Sajnos hátránya is van a kenyérsütőknek, rossz beállítás vagy rossz összetétel és azonnal szörnyet teremtettünk vele. Vagy nem kel meg a tészta, vagy túlkel, vagy túl puha, vagy kiszárad, vagy oda ég, vagy nyers… 

Ennek a helyzetnek a kiküszöbölésére itt egy bombabiztos recept a kenyérsütő gépekhez, aminek az arányait rengetegszer teszteltük. 

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 16 gr friss élesztő
  • 2.5 dl langyos víz
  • 1 teáskanál méz
  • 1.5 teáskanál só
  • 4 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítése

A hozzávalókat a kenyérsütő edényébe tesszük és időzítjük a sima fehér kenyér programra. Mire a gép jelez, puha bélű, ropogós héjú, és nem utolsó sorban finom lesz. ?