Kategória: Kenyér recept
Graham kenyérGraham kenyér
Manapság már többféle gabonából készült, teljes kiőrlésű liszt kapható, így akár naponta új kenyérféle kerülhet az asztalra. Recepteket is variálhatjuk ízlésünknek megfelelően. Ha úgy érezzük, nincs se kedvünk, se időnk a házi sütögetésre, gondoljunk arra, hogy az elfogyasztott rostok, nyomelemek és ásványi anyagok hozzájárulnak az egészséges bélműködéshez. Az emberek egyik kedvence a graham-kenyér. Hozzávalók: 10 […]
Cserépedényben készült kenyérCserépedényben készült kenyér
Szinte minden háztartásban megtalálható egy cserépedény, így ebben a cikkben bemutatok egy nagyon szuper receptet, ennek használatával. Hozzávalók: 4 dkg friss élesztő 75 dkg finomliszt vagy kenyérliszt 4 dl langyos víz 0,5 dl tej 1 ek. só 1 ek. növényi olaj Elkészítés: Áztassuk be fedelével együtt a cserépedényt. Nem elég vízbe állítani, hanem víz alá […]
Jénaiban sült kenyérJénaiban sült kenyér
Jéna városának adománya Nincs olyan háztartás, melyben legalább egy jénai edénnyel ne találkoznánk. Alkotórészeit tekintve rém egyszerű a képlet, hiszen kvarchomokot, szódát és sót tartalmaz megfelelő arányban. A jénai előnye, hogy igazán hőtartó, így a zománcozott edényeket és alumínium tepsiket messze felülmúlja. Veszélye, hogy érzékenyen reagál a hőmérsékletváltozásra, könnyen szétrobbanhat. Fontos megvásárlás előtt alaposan szemügyre […]
Mákos kenyér készítéseMákos kenyér készítése
A mák fontos élelmiszer- és gyógynövénynek számít Magyarországon, azonban szigorúan szabályozott a termesztése. A kerti mák fontos élelmiszernövény: népszerű, mákkal ízesített ételek például a mákos guba és a pozsonyi kifli. Én személy szerint nagyon szeretem a mákot, így csak ajánlani tudom ezt a receptet! Hozzávalók: 50 dkg kenyérliszt 1,2 dkg friss élesztő 20 dkg öregtészta […]
Olaszországot idéző olívás kenyér házilagOlaszországot idéző olívás kenyér házilag
Az olajfa a mediterrán világ egyik legkorábban nemesített gyümölcsfája, története mintegy hatezer évre tekint vissza. Több száz fajtája létezik, terméséből pedig olajat, vagy csemegebogyót lehet készíteni. Az egészségre gyakorolt hatása rég óta ismert, de alacsony kalóriatartalma és étvágycsökkentő hatása miatt manapság is sokak kedvence. Zsírokban ,különösen Omega-9 egyszeresen telített zsírsavban -, ásványi anyagokban: káliumban, kalciumban, […]