Szinte minden háztartásban megtalálható egy cserépedény, így ebben a cikkben bemutatok egy nagyon szuper receptet, ennek használatával.
Hozzávalók:
4 dkg friss élesztő
75 dkg finomliszt vagy kenyérliszt
4 dl langyos víz
0,5 dl tej
1 ek. só
1 ek. növényi olaj
Elkészítés:
- Áztassuk be fedelével együtt a cserépedényt. Nem elég vízbe állítani, hanem víz alá kell helyezni.
- Langyosítsuk meg a tejet és keverjük el benne a cukrot.
- Keverjük össze a szárazanyagokat, majd formázzunk a közepén mélyedést és öntsük bele a langyos tejet, majd morzsoljuk bele az élesztőt it.
- Fedjük le és hagyjuk, hogy az élesztő szépen lassan felfusson.
- Adjuk hozzá a langyos vizet és dagasszunk belőle homogén tésztát.
- Hagyjuk a tésztát megkelni, ami körülbelül 1,5-2 óra alatt megy végbe. Ne felejtsük el letakarni.
- Béleljük ki a cserépedényt sütőpapírral és csepegtessük meg olajjal.
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.