Címke: kukoricakenyér

Kukoricás kenyér szódabikarbónával és sütőporralKukoricás kenyér szódabikarbónával és sütőporral

A kevert tészta lényege az, hogy gyorsan és könnyedén elkészíthető, nem kell órákat várni arra, hogy a tészta megkeljen, a végeredmény viszont legalább olyan finom, mintha kelt tésztát készítenénk. Hozzávalók: 15 dkg kukoricaliszt 2 dl tej 1 csipetnyi só 1 csipetnyi cukor 1 db tojás felverve 1 ek. vaj 1 teáskanál sütőpor 1 csipetnyi szódabikarbóna […]

Kukoricaprósza kenyér receptjeKukoricaprósza kenyér receptje

A kenyér tésztájába gyakorlatilag bármit belesüthetünk, legyen az zöldfűszer, vagy magféle. Ha édesebb változatot szeretnénk készíteni, akkor növeljük a cukor arányát, de ne feledjük, hogy a kukorica önmagában is édes ízt kölcsönöz kenyerünknek. Hozzávalók: 1 csipetnyi só 1 csipetnyi cukor 17 dkg kukoricaliszt 13 dkg búzaliszt 1,5 dl joghurt 1,5 dl tej 2 tojás felverve […]

Kukoricás kenyérrúd készítéseKukoricás kenyérrúd készítése

Sokan a kenyér szó hallatára egyből a ropogós héjú, belül omlós formakenyérre gondolnak, pedig létezik másfajta megjelenésű kenyérforma is. Ennek egyik példája az olaszok által nagyon kedvelt grissini, azaz a kenyérrudacska, vagy másnéven „olasz ropi. Ha fokozni akarjuk az ízélményt, akkor tálaljuk valamilyen mártogatóssal, hiszen ugyanolyan élmény vele mártogatni, mint a kenyérbéllel tunkolni. Sütésekor arra […]

Burgonyás kukoricás kenyérBurgonyás kukoricás kenyér

Hozzávalók: 20 dkg kukoricaliszt 45 dkg liszt 10 dkg főtt, áttört burgonya 7 g szárított élesztő 1 csipetnyi só 1 csipetnyi aszkorbinsav 4 dl langyos víz csipetnyi cukor Elkészítés: Keverjük össze a száraz anyagokat és adjuk hozzá az élesztőt. Adjuk hozzá a burgonyát, a vizet és az aszkorbinsavat. Dolgozzuk el alaposan az alapanyagokat, hogy kissé […]

Kelt tésztás kukoricás kenyér útifűmaghéjjjalKelt tésztás kukoricás kenyér útifűmaghéjjjal

Mi is az a kukoricaliszt? A kukoricaliszt szinte megváltást jelent a gluténérzékenyek számára, hiszen egyáltalán nem tartalmaz glutént, ha megfelelő körülmények között csomagolják és szállítják. Vigyázni kell vele, mivel magas a szénhidráttartalma, így ettől még ugyanúgy hizlal, mint a búzaliszt. Magas az energiatartalma is, így igazán laktató ételeket készíthetünk belőle. Édeskés íze miatt nagyon kedvelt, […]