Az élesztő Sokan félnek élesztőt használni a kenyérsütéshez és inkább választják az egyszerűbb, kevert tésztákat. Élesztővel valóban több odafigyelést igényel a pékáruk elkészítése, viszont nem kell mumusnak tekinteni. Az élesztő nem mást, mint a kelt tészta szíve és lelke, ami nem volt mindig így. Az ipar fejlődésével és a tömeggyártással került előtérbe, mivel nem volt […]
Címke: házi kenyér sütése
Minden, amit tudnunk kell a házi kenyérrőlMinden, amit tudnunk kell a házi kenyérről
Ahhoz, hogy otthonunkban igazán finom kenyeret tudjunk készíteni, ismernünk kell a különböző liszttípusok összetételét, hiszen nem mindegy, hogy miből mennyit használunk fel. Három típus szerint csoportosítjuk őket: A felhasznált gabona alapján, ami lehet akár búza, rozs vagy kukorica A szemcsék mérete vagy úgynevezett fogósság alapján A hamutartalom, vagyis a szín alapján A finomlisztnek sajnos több […]