Burgonyás kukoricás kenyér



Hozzávalók:

20 dkg kukoricaliszt

45 dkg liszt

10 dkg főtt, áttört burgonya

7 g szárított élesztő

1 csipetnyi só

1 csipetnyi aszkorbinsav

4 dl langyos víz

csipetnyi cukor

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a száraz anyagokat és adjuk hozzá az élesztőt.
  2. Adjuk hozzá a burgonyát, a vizet és az aszkorbinsavat.
  3. Dolgozzuk el alaposan az alapanyagokat, hogy kissé ragacsos tésztát kapjunk.
  4. Hagyjuk a tésztát pihenni addig, míg el nem éri térfogata dupláját.
  5. Sütés előtt óvatosan gyúrjuk át és hempergessük meg kukoricadarában, majd hagyjuk pihenni további 20-30 percig.
  6. Előmelegített, 200 fokos sütőben süssük meg úgy, hogy sütés előtt spricceljük meg langyos vízzel és pengével pár helyen vágjuk be a tészta tetejét.