Hozzávalók:
20 dkg kukoricaliszt
45 dkg liszt
10 dkg főtt, áttört burgonya
7 g szárított élesztő
1 csipetnyi só
1 csipetnyi aszkorbinsav
4 dl langyos víz
csipetnyi cukor
Elkészítés:
- Keverjük össze a száraz anyagokat és adjuk hozzá az élesztőt.
- Adjuk hozzá a burgonyát, a vizet és az aszkorbinsavat.
- Dolgozzuk el alaposan az alapanyagokat, hogy kissé ragacsos tésztát kapjunk.
- Hagyjuk a tésztát pihenni addig, míg el nem éri térfogata dupláját.
- Sütés előtt óvatosan gyúrjuk át és hempergessük meg kukoricadarában, majd hagyjuk pihenni további 20-30 percig.
- Előmelegített, 200 fokos sütőben süssük meg úgy, hogy sütés előtt spricceljük meg langyos vízzel és pengével pár helyen vágjuk be a tészta tetejét.